Positieve scheidingsmediation

Een scheiding is niet bepaald wat je van je relatie verwacht had. Alles lijkt anders te worden. Misschien heb je er zelf voor gekozen of ben je erdoor overrompeld en wil je dit eigenlijk helemaal niet.

Mogelijk zit je met vragen als:

 • Welke steun kan ik mijn kinderen geven?
 • Kan ik straks in mijn huis blijven wonen?
 • Kan ik alle rekeningen betalen?

Wat veel scheidingsmediators supergoed doen

Er moeten veel dingen geregeld worden, terwijl je in een emotionele achtbaan zit. Niet echt ideale omstandigheden om belangrijke keuzes te maken. Toch moet het.

Je kunt bij veel mediators aankloppen:

 • als je iemand zoekt die goed is in het afhandelen van alle standaardzaken,
 • zoals het berekenen van de alimentatie,
 • opstellen van een convenant
 • en maken van een ouderschapsplan. 

Maar sommige zaken krijgen niet of nauwelijks aandacht.

Wat helaas vaak ontbreekt

Je komt bij mij terecht als je een mediator zoekt die een stap verder gaat. Die naast alle praktische zaken ook nog eens goede professionele steun kan bieden bij alles wat met je gezin te maken heeft. Tijdens en na de scheiding. Dit wordt door de meeste andere mediators niet opgepakt, simpelweg omdat ze er geen verstand van hebben.

Zodra je aan je kind vertelt dat je gaat scheiden, zet dit van alles bij hem of haar in gang. Je voegt een hoofdstuk aan zijn of haar leven toe dat nooit meer vergeten zal worden. Hóe je dat doet, is van belang, helaas van groot belang.

Tussen jou en je ex is het straks goed geregeld, maar hoe zit het met je kinderen?

Het is een fabeltje dat sommige kinderen geen last van een scheiding hebben. Voor ieder kind heeft het veel impact. Het is dan ook belangrijk goede begeleiding aan ze te geven. Zowel tijdens als na de scheiding.

Dat is - naast alle standaardzaken die ook belangrijk zijn - waar mijn scheidingsmediation om draait. Waar ik expliciet tijd voor vrijmaak. Tijd die belangrijk is, omdat je hiermee de scheiding niet alleen voor jou en je ex goed regelt, maar ook voor je kinderen.

Ouderschapsplan met een hoofdletter O

In het ouderschapsplan sta je stil bij hoe je vorm wil geven aan het nieuwe ouderschap. Wie haalt de kinderen op van school? Op welke dagen zijn de kinderen bij jou? Hoe verloopt dit in de vakanties? Hoe ga je de verjaardagen vieren?

De standaardregelingen zeg maar.

Omdat in mijn scheidingsmediation je kind voorop staat, ga ik nog een flinke stap verder. We doorlopen alle mogelijke scenario's die straks, zodat je op alles voorbereid bent. Er zijn best veel zaken waar je nu zelf misschien niet zo snel aan denkt, maar wel belangrijk zijn. Bijvoorbeeld: misschien is je kind nu pas 6 jaar, maar hoe ga je om met onderwerpen die op je weg komen als ze straks 10 of 15 jaar zijn? 

Kindgesprekken

Soms vinden kinderen het lastig om tegen hun ouders te vertellen wat ze echt denken en voelen. Dan kan het fijn zijn om hun verhaal bij een neutraal persoon kwijt te kunnen. Ik bied kindgesprekken aan zodat kinderen hun verhaal kwijt kunnen en om in beeld te krijgen wat hun wensen en behoeften zijn.

De uitkomst van het kindgesprek kan vervolgens meegenomen worden bij het ouderschapsplan.

Handvatten die jou straks echt gaan helpen

Als opvoedcoach en als moeder zie ik hoe kwetsbaar kinderen kunnen zijn. Zeker bij een scheiding. Beide ouders zijn belangrijk voor het kind. Als mediator is het mijn missie om ouders te ondersteunen om na de scheiding hun kinderen in een harmonieuze omgeving te laten opgroeien. Wat het betekent om ouder te zijn na een scheiding.

Hoewel op dit moment misschien alles om je heen lijkt weg te vallen, is het mogelijk om je gezin op koers te houden. Er zijn handvatten waar je je aan vast kunt houden. Die geef ik je graag.

Ouderschapsbegeleiding na de scheiding

Om terug te kijken op de eerste periode als gescheiden ouder spreken we drie maanden na de scheiding opnieuw af. Het liefst samen met de andere ouder en als dat er niet in zit, met jullie afzonderlijk.

Tijdens deze sessie staat onder meer het ouderschapsplan centraal en hoe jullie hier vorm aan geven. Gaat het allemaal goed, waar lopen jullie in de praktijk tegenaan? Zijn er zaken die besproken moeten worden? 

Is mijn mediation bij een scheiding geschikt voor jullie?

Zoals je merkt, ligt mijn focus als mediator bij een scheiding niet alleen op het goed regelen van alle juridische en financiële aspecten. Ik richt me daarnaast ook op je gezin en hoe je in de nieuwe situatie aan je ouderrol vorm kunt geven. Ik kan me voorstellen dat je hierdoor denkt dat ik alleen een mediator voor koppels met kinderen ben.

Maar ook koppels zonder kinderen ben ik graag van dienst. Ik draag graag mijn steentje bij om de scheiding zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Bel, mail of app me daarom gerust als je een mediator zoekt die:

 • De scheiding van a t/m z op een prettige manier voor je regelt, zoals verzekeringen, de (koop)woning, kinderkostenverdeling en alle andere financiële en juridische consequenties van een scheiding
 • Spanningen in gesprekken goed waarneemt en zodanig stuurt dat jullie er samen goed uitkomen
 • Helpt om je kinderen zo goed mogelijk uit de scheiding te laten komen
 • Oog heeft voor je gezin en jou persoonlijk helpt om hier op een positieve manier leiding aan te geven

Geregistreerde praktijk

Mijn praktijk is geregistreerd bij de Mediation Federatie Nederland (MfN), een organisatie die opgericht is om de kwaliteit van echtscheidingsmediationtrajecten te borgen.

Daarnaast heb ik Pedagogische Wetenschappen gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. De afgelopen 25 jaar heb ik als opvoedingsdeskundige gewerkt.

Afspraak maken

Om een gratis kennismakingsafspraak te maken, kun je me bellen en Whatsappen via 06 34 34 74 30. Of vul het contactformulier in op de contactpagina.

Waarom Anke?

Geen wachtlijst
Géén dossiervorming(!)
Ook in de avonduren
Ook bij jou of jullie thuis
Geen reiskosten (regio Amersfoort)