Zandkastelenprogramma

En de kinderen scheiden mee

Als ouders scheiden, scheiden de kinderen mee. Alles wat vertrouwd was, gaat veranderen. Voor kinderen staat de wereld op z’n kop. Ze worstelen met vragen en gevoelens die ze om verschillende redenen (onzekerheid, verdriet, angst) vaak voor zich houden. In deze onzekere periode kunnen kinderen een steuntje in de rug goed gebruiken. Dat kan ik je bieden via het effectieve programma De kinderen scheiden mee. Door kinderen aan het begin van de scheiding te begeleiden, kunnen problemen, die kinderen ervaren door de scheiding, voorkomen of verminderd worden.

Individuele begeleiding

Kinderen geven aan dat ze het prettig vinden dat er naar hen geluisterd wordt. Ze hebben het gevoel dat hun mening er toe doet. 

De gesprekken met het kind zijn laagdrempelig. Meestal gebeurt dit bij jullie thuis. Lekker vertrouwd. Soms praten we, gaan we knutselen of spelen een methodisch spel. Voorop staat dat de kinderen zich vrij kunnen uiten. Kunnen delen wat ze voelen, denken en willen. Ieder kind heeft iets anders nodig en dat vraagt om individuele begeleiding.

Workshops voor kids van 6 tot 17 jaar 

Naast individuele begeleiding geef ik dit programma ook in groepsverband. Bijeenkomsten met andere kinderen die allemaal in een scheiding zitten. Doordat kinderen leeftijdsgenootjes ontmoeten die eenzelfde ervaring doormaken als zij, komen ze er meestal met een gevoel van vertrouwen, hoop en saamhorigheid uit. Ze beseffen dat ze niet de enige zijn in deze situatie en dat het normaal is om bang, boos, verdrietig en in de war te zijn.

De workshops zijn één dagdeel, een ochtend of een middag. De kosten zijn 85 euro per kind. Daarnaast is er altijd een mogelijkheid om het traject te verlengen middels individuele coaching.

Rol ouders

Bij beide vormen van begeleiding worden ouders actief betrokken. Voorafgaand aan de gesprekken met je kinderen, heb ik een gesprek met jullie als ouders. Als ouder krijg je handvatten hoe je jouw kinderen kunt bijstaan gedurende de scheiding en ook daarna. Het programma wordt gezamenlijk met ouders afgesloten.

Meer contact en aanmelden

Neem contact met me op voor een intakegesprek of meer informatie. 

Voor meer informatie over dit programma kan je terecht op de website van De kinderen scheiden mee.

 

Waarom Anke?

Geen wachtlijst
Géén dossiervorming(!)
Ook in de avonduren
Ook bij jou of jullie thuis
Geen reiskosten (regio Amersfoort)