Positief Opvoeden - Na een scheiding

Het is een fabeltje dat sommige kinderen geen last van een scheiding hebben. Voor ieder kind heeft het veel impact. Het is dan ook belangrijk goede begeleiding aan ze te geven. Als je niet weet hoe, kan ik jou en je kind(eren) hierbij helpen.

Mogelijke vragen

Opvoeden na een scheiding kan voor veel uitdagingen zorgen. Hoe doe je dat en hoe geef je kinderen datgene wat zij zo nodig hebben na een scheiding? Je leven krijgt een ander perspectief en je maakt je zorgen over hoe je de opvoeding en begeleiding van je kinderen nu het beste kan aanpakken om de negatieve gevolgen van een scheiding voor je kinderen zoveel mogelijk te beperken. 

Misschien zit je met vragen als:

 • In hoeverre heeft mijn kind last van de scheiding?
 • Hoe kan ik mijn kinderen op een positieve manier helpen om om te gaan met de gevolgen van de echtscheiding?
 • Hoe kunnen we als ouders blijven samenwerken? 

Je kunt in deze hectische periode behoefte hebben aan advies en begeleiding, omdat een echtscheiding voor nieuwe opvoedkundige uitdagingen zorgt. 

Welke begeleidingsvorm past bij jou?

Als je graag begeleiding wilt, zijn er diverse mogelijkheden die ik hieronder nader toelicht. Ook is het mogelijk om samen met je ex-partner te komen, zodat jullie ook na de scheiding op een positieve manier de opvoeding van jullie kind of kinderen vormgeven.

Korte individuele begeleiding: € 240,-

Deze bundel is vooral geschikt als je ťťn specifiek probleem hebt waarbij je wel wat tips en adviezen kunt gebruiken. Deze begeleiding bestaat uit 2 gesprekken van 1 tot 1,5 uur, inclusief tussendoor contacten via Whatsapp, telefoon of e-mail. Tijdens de gesprekken bespreken we je zorgen en krijg je adviezen hoe je met het probleem om kan gaan.

Intensieve individuele begeleiding (1-op-1): € 350,-

Tijdens de intensieve begeleiding leer je om weer grip te krijgen op je eigen emoties, zodat je met aandacht kunt opvoeden. We oefenen met jouw nieuwe ideeŽn, vaardigheden en strategieŽn die je helpen omgaan met de dagelijkse drama's en moeilijkheden die je door de scheiding tegenkomt. Ook leer hoe je hoe je het best je kind kunt ondersteunen tijdens alle veranderingen die een scheiding met zich meebrengen.

Duo-begeleiding: € 495,-

Tijdens deze duo-begeleiding leren jullie samen wat de beste manier is om jullie kind of kinderen te ondersteunen tijdens alle veranderingen die een scheiding met zich meebrengt.

In de begeleiding kunnen de volgende doelen centraal staan:

 • Bevorderen dat jullie als ouders je handelen afstemmen op het belang van je kinderen.
 • Stimuleren dat jullie effectief kunnen samenwerken in de opvoeding.
 • Vaardigheden aangeleerd krijgen die je helpen om beter om te gaan met conflicten en stressvolle situaties.
 • Versterking van je opvoedingsvaardigheden.

Groepsbegeleiding: € 165,- (per persoon)

Tijdens deze groepscursus leer je hetzelfde als in de intensieve begeleiding, namelijk weer grip te krijgen op je eigen emoties, zodat je weer met aandacht kan opvoeden. We oefenen in een groep met jouw nieuwe ideeŽn, vaardigheden en strategieŽn die je helpen omgaan met de dagelijkse drama's en moeilijkheden die je door de scheiding tegenkomt. Hierdoor leer je omgaan met stress, boosheid en verandering en leer je hoe je ruzies kunt oplossen en beter met je ex-partner kunt communiceren. Ook leer hoe je het beste je kind kan ondersteunen tijdens alle veranderingen die een scheiding met zich meebrengen.

 • Aantal sessies 5 sessies van 2 uur
 • Kleine groep: minimaal 4 en maximaal 10 deelnemers. Ouders volgen de training individueel. Als beide ouders de training willen volgen, nemen zij deel aan verschillende groepen.
 • Wanneer: De trainingsdata worden binnenkort bekend gemaakt. Je kunt jezelf alvast vrijblijvend op de wachtlijst plaatsen door een mail te sturen aan info@opvoedingenzo.nl. Je hoort dan als eerste wanneer de eerstvolgende trainingsdagen plaatsvinden
 • Locatie: Regio Amersfoort en omgeving
 • Prijs: 165,- p/p of 250,- per ouderpaar, inclusief een praktisch werkboek en een ontspannings-cd

Afspraak maken

Om een gratis kennismakingsafspraak te maken, kun je me bellen en Whatsappen via 06 34 34 74 30. Of vul het contactformulier in op de contactpagina.

Even kennismaken

Mijn naam is Anke Nieuwenhuizen, ik ben opvoedcoach/pedagoog en werk vanuit mijn eigen praktijk in Amersfoort met ouders, kinderen en jongeren. Naast het begeleiden van ouders en kinderen geef ik Triple P trainingen aan professionals.Deel deze pagina