Zandkastelenprogramma

En de kinderen scheiden mee...

Als ouders scheiden, scheiden de kinderen mee. Alles wat vertrouwd was, gaat veranderen. Voor kinderen staat de wereld op z’n kop. Ze worstelen met vragen en gevoelens die ze om verschillende redenen (onzekerheid, verdriet, angst) vaak voor zich houden. In deze onzekere periode kunnen kinderen een steuntje in de rug goed gebruiken. Dat kan ik je bieden via het effectieve Zandkastelenprogramma.

Wat is het Zandkastelenprogramma?

Het Zandkastelenprogramma is een programma dat in scheidingssituaties kan worden ingezet. 

De naam 'Zandkastelen' is gekozen vanwege het beeld van een kind dat zijn nieuwe 'huis' van zand zorgvuldig vormgeeft, omdat het oude huis van zand is weggevaagd door de golven van een woelige zee. Dit is een metafoor voor de moeilijke weg die elk kind van gescheiden ouders moet bewandelen om in emotioneel opzicht gezond te kunnen opgroeien en toekomstige tegenslagen te kunnen incasseren.

Workshops voor kids van 6 tot 17 jaar

De Zandkastelen-workshop geeft kinderen een steuntje in de rug. Als gecertificeerd Zandkastelencoach geef ik regelmatig workshops. Het Zandkastelenprogramma is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 17 jaar. Omdat kinderen leeftijdsgenootjes ontmoeten die eenzelfde ervaring doormaken als zij, komen ze er meestal met een pas ontdekt gevoel van vertrouwen, hoop en saamhorigheid uit. Ze beseffen dat ze niet de enige zijn in deze situatie en dat het normaal is om bang, boos, verdrietig en in de war te zijn.

Ouders worden actief betrokken bij de workshop. Voorafgaand aan de workshop wordt er een ouderbijeenkomst georganiseerd. Het programma wordt gezamenlijk met de ouders afgesloten.

Meer contact en aanmelden

Neem contact met me op voor een intakegesprek of meer informatie. 

Voor meer informatie over het Zandkastelenprogramma kan je terecht op de website zandkastelen.

 

Even kennismaken

Mijn naam is Anke Nieuwenhuizen, ik ben opvoedcoach/pedagoog en werk vanuit mijn eigen praktijk in Amersfoort met ouders, kinderen en jongeren. Naast het begeleiden van ouders en kinderen geef ik Triple P trainingen aan professionals.Deel deze pagina