Positief opvoeden

Opvoeden lijkt een vanzelfsprekende activiteit. Je bent zelf opgevoed, mensen in je omgeving voeden hun kinderen op. Maar toch kun je met vragen zitten. Misschien niet een ingewikkelde vraag, maar wel iets dat je bezighoudt. Gun jezelf dan de kans om daar met een opvoedcoach van gedachten over te wisselen.

Mogelijke vragen

Herken jij je in onderstaande vragen?

  • Mijn kind luistert niet en ik kan duizend keer zeggen dat hij iets moet doen, maar het gebeurt gewoon niet.
  • Mijn kind wordt heel snel boos en ik vind het moeilijk hoe ik met die boze buien om moet gaan.
  • Mijn kind wordt gepest. Ik maak me zorgen. Hoe kan ik mijn kind helpen?
  • Hoe kan ik het beste omgaan met het game-gedrag van mijn zoon?
  • Hoe krijg ik weer contact met mijn puber?

Misschien loop je met deze vragen rond of heb je andere vragen. Ik kan je in maximaal 4 sessies helpen aan een blijvende oplossing. Regelmatig lukt het zelfs om al in 2 gesprekken klaar te zijn 

Welke begeleidingsvorm past bij jou?

Dit zijn de twee vormen van begeleiding die ik aanbied, tijdens de kennismaking bepalen we samen met welke begeleiding we gaan starten.

Korte begeleiding

Deze vorm van begeleiding is vooral geschikt als je één specifiek probleem hebt waarbij je wel wat tips en adviezen kunt gebruiken. Bijvoorbeeld je kind komt steeds zijn bed uit, je kinderen maken heel veel ruzie met elkaar of je puber maakt zijn huiswerk niet. Als je een steuntje in de rug kunt gebruiken bij enkelvoudige opvoedingsvragen dan is pakket 1 een goed idee.

Deze begeleiding bestaat uit 2 gesprekken van 1 tot 1,5 uur, inclusief tussendoor contacten via Whatsapp, telefoon of e-mail. Tijdens de gesprekken bespreken we je zorgen en krijg je adviezen hoe je met het probleem om kan gaan.

Intensieve begeleiding

Het kost meestal meer tijd om nieuwe gewoontes aan te leren en een andere manier van opvoeden toe te passen In 4 gesprekken van 1 tot 1,5 uur kijken we wat precies je vraag is en waar het probleem vandaan komt. Dan stellen we een helder plan van aanpak samen die afgestemd is op jouw kind en krijgen je handreikingen die passen bij jouw manier van opvoeden. Mocht je tussendoor obstakels tegenkomen om je nieuwe aanpak te kunnen gaan toepassen dan kan je altijd een vraag stellen via e-mail, telefoon of Whatsapp. Het uiteindelijke resultaat is dat je weer plezier in opvoeden krijgt, waardoor de gezinssituatie voor iedereen – ouder én kind – een positieve wending krijgt.

Dit pakket bestaat uit: 4 gesprekken van 1 tot 1,5 uur, inclusief tussendoor contacten via Whatsapp, telefoon of e-mail.

Ook online begeleiding

Bovenstaande trajecten kunnen ook online aangeboden worden. Online coaching is handig als je niet in de buurt van Amersfoort woont. De online sessies doen we via Skype. Je hebt dus een Skype-account nodig, maar dat is eenvoudig en gratis aan te maken via de website van Skype. Je stuurt mij een mail met het verzoek om voor een Skype-consult af te spreken, tevens geef je aan wat je met mij wilt bespreken. Je krijgt dezelfde dag een antwoord, waarbij naast de Skype-gegevens, de dag en tijdstip voor dit consult gepland staan.

Werkwijze & afspraak maken

Mijn begeleiding baseer ik op de bewezen effectieve opvoedmethode Triple P.

Waarom Anke?

Geen wachtlijst
Géén dossiervorming(!)
Ook in de avonduren
Ook bij jou of jullie thuis
Geen reiskosten (regio Amersfoort)